nieuws

Gasten mogen The Convent hotel Amsterdam slopen

Hotel

Gasten mogen vrijdag 21 november een symbolisch begin maken met de sloop van het Amsterdamse The Convent Hotel. Er voor in de plaats opent eigenaar Accor een compleet nieuw MGallery hotel. Het viersterrenhotel met 148 kamers wordt gesloopt tijdens een ‘demolition’ feest.

Gasten mogen The Convent hotel Amsterdam slopen

The Convent Hotel Amsterdam sluit op 21 november haar deuren voorafgaand aan een ludiek sluitingsfeest: The Demolition Party. Het hotel wordt symbolisch gesloopt. Deze ‘sloop’ is tevens het startschot voor een grote verbouwing van het hotel. Het nieuwe MGallery hotel wordt het flagship hotel van heel Noord-Europa, meldt een persverklaring.

The Convent Hotel Amsterdam verandert compleet. Er komt een nieuwe naam, een nieuw concept. Het ontwerp is van bureau Concrete.

Tijdens The Demolition Party onthult general manager Joachim de Looij de nieuwe naam van het hotel. Pers, relaties en personeel slopen tijdens het feest de muren van het hotel. Meer details over de nieuwe invulling van het hotel zijn nu nog niet bekend.

Het hotel – gevestigd in oude kloosterpanden aan de Nieuwezijds Voorburgwal – was in 2009 het eerste hotel in Nederland dat onder het MGallery-label viel.

Reageer op dit artikel