nieuws

Samenwerking voor ‘duurzame’ vakanties

Hotel

De Nederlandse overheid en tien bedrijven en reisorganisaties slaan de handen ineen voor groenere en schonere vakantiebestemmingen wereldwijd. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) en staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) tekenden daartoe maandag 24 november de Green Deal Duurzaam Toerisme, evenals onder meer TUI Benelux, Corendon en Zoover.

Samenwerking voor ‘duurzame’ vakanties

Met de ondertekening is volgens de reisorganisaties een belangrijke stap gezet naar ‘duurzamere’ vakanties.

Databank

Via een gezamenlijke databank kunnen vakantiegangers bijvoorbeeld informatie krijgen hoe groen en schoon een vakantiebestemming is.

Daarbij gaat het om uiteenlopende zaken als de aanwezigheid van prullenbakken op het strand tot aan duurzaam vervoer.

Groene bestemming

‘De consument kan eenvoudig bijdragen in deze duurzame ontwikkeling door te kiezen voor een groene bestemming’, aldus Lonneke de Kort van BookDifferent.com.

Lokale keuken

Om in de toekomst tijdens vakanties te kunnen blijven genieten van authentieke tradities, de lokale keuken, traditionele architectuur, eeuwenoude ambachten en flora en fauna, zullen we hier zorgvuldig mee om moeten gaan, zeggen de deelnemende organisaties.

Duurzaamheidslabel

De Green Deal Duurzaam Toerisme is niet het eerste duurzaamheidslabel voor vakantiebestemmingen.

Programma’s als QualityCoast, QualityDestination en ECO-XXI waren er al. Het gaat bij deze Green Deal om het verbeteren van die programma’s en om het delen van goede praktijkvoorbeelden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel