nieuws

Trivago geeft korting bij review

Hotel

Trivago voert momenteel een test uit waarbij het korting geeft op hotelboekingen wanneer de boeker een review achterlaat. Hoteliers die meedoen aan de test krijgen gespecificeerde feedback over de boeker.

Trivago geeft korting bij review

De test vindt momenteel plaats op de websites van Trivago in Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje. Vergelijkingssite Trivago voert de test uit bij een aantal geselecteerde hotels.

De test houdt in dat een reiziger zich van Trivago.co.uk, Trivago.de en Trivago.es kan aanmelden als hoteltester en zo door een hoteltest in te vullen een van tevoren afgesproken bedrag terug krijgt van de hotelkosten. Trivago heeft hiervoor speciale webpagina’s ingericht.

Het idee achter de test is dat Trivago volgens eigen zeggen zo betere kwaliteitsinformatie ontvangt over de hotels en in beeld krijgt wat de sterke en zwakke punten van het hotel zijn. Daarnaast geeft de test een aantal gebruikers van Trivago de mogelijkheid om goedkoper in een hotel te verblijven.

Volgens Trivago houdt dit in dat gasten goedkoper kunnen overnachten, Trivago betere en gedetailleerde reviewinformatie krijgt en dat hotels gespecificeerde feedback ontvangen over de werking, sterke en zwakke punten van de gastvrijheid.

Het is onduidelijk of de tool ook wordt ingezet op de Nederlandse site van Trivago. Wel zijn al enkele Amsterdamse hotels die meewerken via de Trivago-sites van Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje. Volgens een woordvoerder van Trivago is er een goede kans dat deze tool breder geïmplementeerd gaat worden, maar of dit ook in Nederland gebeurt is nog onduidelijk.

Nederlandse hoteliers kunnen tegen een onbekende vergoeding wel hoteltesten bestellen voor de Trivago-sites in Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland.

 

Op ons discussieplatform Misset Horeca Connect is een discussie gestart over het geven van kortingen bij reviews.

Reageer op dit artikel