Booking.com verbetert regels voor hotels

Booking.com verbetert regels voor hotels

Booking.com past zijn afspraken met hotels aan. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Het gaat om een versoepeling van de regels voor hoteliers.

Aanleiding voor de versoepeling van de afspraken zijn klachten uit Frankrijk, Zweden en Italië waar toezichthouders onderzoek hebben gedaan naar klachten van concurrenten van Booking.com.

Booking.com gaat nu toestaan dat hotels waar het zaken mee doet ook korting mogen geven aan concurrenten van Booking.com zoals Expedia.com en Hotels.com. Booking.com houdt wel vast aan eisen dat hotels op Booking.com minimaal dezelfde of betere prijzen bieden ten opzichte van de kamerprijzen op eigen sites.

De concessie, zoals die maandag door de Europese Commissie bekend is gemaakt, geldt voor alle Europese landen. De Europese Commissie biedt marktpartijen tot 31 januari 2015 de gelegenheid om te reageren op de concessie van Booking.com.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.