nieuws

Digitaal inchecken en zelf kamer selecteren vanaf nu mogelijk bij Hilton

Hotel

Vanaf vandaag is digitaal inchecken en zelf de kamer selecteren mogelijk bij alle 4100 hotels van 11 Hiltonmerken wereldwijd – ook de tien hotels in Nederland. Alle gasten met een Hilton HHonours account kunnen hiervan gebruik maken – dat zijn er 42 miljoen wereldwijd.

Digitaal inchecken en zelf kamer selecteren vanaf nu mogelijk bij Hilton

Inchecken en kamer kiezen kan ook middels de mobiele HHonours app. Gasten kunnen met hun HHonors account inchecken en op de digitale plattegrond van het hotel hun gewenste kamer online selecteren. Ook is het mogelijk om hun verblijf digitaal te personaliseren, een upgrade toe te voegen of speciale verzoeken vast met een simpele klik door te geven.

Geraldine Calpin, global head of digital van Hilton Worldwide: ‘De digitale check-in en room selection functionaliteit zorgt dat gasten meer controle over hun reservering hebben. Dit is slechts het topje van de ijsberg van de digitale revolutie die wij als Hilton Worldwide binnen onze industrie in gang hebben gezet.’

Hilton app

Want Hilton Worldwide lanceert tevens een update van de Hilton HHonors app, met een nieuwe interface en verbeterde functionaliteit, waaronder dus het online inchecken en kamer kiezen. De lancering hiervan valt samen met de wereldwijde uitrol van de digitale check-in en room selection.

‘Als bedrijf zijn wij altijd trots geweest op onze vooruitstrevendheid – niet alleen zorgden wij als eerste hotelketen ervoor dat al onze hotelkamers waren voorzien van een televisie, nu zorgen wij er als eerste voor dat gasten hun eigen kamer kunnen kiezen’, aldus Simon Vincent, executive vice president en president voor EMEA van Hilton Worldwide.

Smartphone als kamersleutel

Hilton Worldwide kondigde eerder dit jaar aan dat in 2015 de mobiele kamersleutel technologie geïntroduceerd gaat worden bij vier van haar merken in de Verenigde Staten: Hilton Hotels & Resort, Canopy by Hilton, Waldorf Astoria Hotels & Resorts en Conrad Hotel & Resorts.

Deze technologie geeft gasten de mogelijkheid om de deur van hun kamer te openen met hun smartphone en bij aankomst in het hotel direct door te gaan naar hun kamer. Eind 2016 zal deze technologie beschikbaar zijn bij de meerderheid van de kamers wereldwijd.

Reageer op dit artikel