nieuws

Hennie van der Most sluit Koperen Hoogte

Hotel

Hennie van der Most, nummer 40 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken 2014, stopt met de exploitatie van restaurant en hotel Koperen Hoogte. Het in een voormalige watertoren gevestigde horecabedrijf langs de A28 bij Zwolle sluit de deuren per 1 juli.

Hennie van der Most sluit Koperen Hoogte

De sluiting van het opvallend gevestigde restaurant en hotel Koperen Hoogte langs de snelweg A28 nabij Zwolle wordt gemeld door De Stentor.

In het artikel staat dat het bedrijf volgens eigenaar Hennie van der Most ‘al jaren verlies lijdt en sluiting de enige overgebleven optie is’.

Crisis

De economische crisis, toename van de concurrentie en versobering van het uitgavenpatroon van bedrijven en consumenten zijn volgens Van der Most de belangrijkste oorzaken voor de teleurstellende resultaten, zo meldt De Stentor.

Recreatiewoningen

De ondernemer laat in het artikel eveneens weten dat ook het uitblijven van toestemming voor de bouw van recreatiewoningen op het terrein een negatieve invloed had.

De bezettingsgraad van het complex was de laatste jaren 55 procent.

Verliezen

De Stentor schrijft op basis van een verklaring van Van der Most dat ‘alleen in de beginperiode van de 10-jarige geschiedenis van het complex de Koperen Hoogte zwarte cijfers heeft geschreven’ en ‘dat de verliezen van de afgelopen jaren vanuit andere bedrijfsonderdelen werden aangevuld’.

Sluiting

Een onwenselijke situatie, aldus de ondernemer, die zijn medewerkers volgens het artikel maandagavond 29 december persoonlijk inlichtte.

De sluiting betekent dat zestig mensen hun baan verliezen.

Toekomst

Over de toekomst van het complex schrijft De Stentor op basis van de verklaring van Van der Most dat alle opties open worden gehouden, inclusief een overname.

Mocht dat laatste niet gebeuren, dan heeft dat volgens de ondernemer geen gevolgen voor zijn andere bedrijven.

Horeca Top 100

Hennie van der Most staat op plaats 40 in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken 2014.

Reageer op dit artikel