nieuws

Meer Nederlanders op kerstvakantie in eigen land

Hotel

Zo’n 950.000 Nederlanders kiezen dit jaar voor een kerstvakantie in eigen land, zo blijkt uit een dinsdag 16 december naar buiten gekomen raming. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Meer Nederlanders op kerstvakantie in eigen land

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode. Wel blijven de vakantiegangers dit jaar iets vaker in eigen land, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing).

Nederland

Volgens een naar buitengekomen raming kiezen circa 950.000 Nederlanders voor een vakantiebestemming binnen de landsgrenzen. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar.

Buitenland

Het aantal vakanties naar het buitenland daalt met zo’n 50.000 tot ongeveer 850.000. De kerstvakantie is dit jaar in alle regio’s van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

De kerstvakantie blijft een populaire periode om er tussenuit te gaan, aldus het toerismebureau.

Bungalowparken

Vooral de Nederlandse bungalowparken profiteren hiervan. Zij zien een toename in het aantal boekingen voor de kerstvakantie vergeleken met vorig jaar.

Hotel

Ruim de helft van de binnenlandse reizen wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotel.

Duitsland

Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart gaat naar onze oosterburen.

Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek bij een kerstvakantie over grens.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel