nieuws

Meininger Amsterdam groeit gestaag

Hotel

Het in 2012 geopende Meininger Hotel Amsterdam City West heeft de eerste fase van de geplande uitbreiding afgerond. Met de totale geplande uitbreiding van 102 kamers en 428 bedden zal het hotel straks 321 kamers en 1177 bedden tellen. Het hotel wordt hiermee de grootste van alle 16 Meininger hotels.

Meininger Amsterdam groeit gestaag

De eerste fase van de uitbreiding is op 16 december afgerond, dat is drie maanden eerder dan gepland. Met 34 extra kamers en 132 extra bedden beschikt het hotel momenteel over 287 kamers en 881 bedden.

Eind december 2016 moet de tweede fase afgerond zijn. In deze fase worden nog eens 68 kamers en 296  bedden aan het bestaande complex toegevoegd. Het totaal is dan 321 kamers en 1177 bedden, waarmee het hotel de grootste van alle 16 Meininger hotels is, en naar eigen zeggen ook de grootste van Amsterdam.

Groeiend toerisme

‘Door de uitstekende resultaten van het Meininger Hotel Amsterdam City West hebben we besloten het hotel uit te breiden en daarmee in te spelen op het groeiende toerisme in Amsterdam’, zegt ceo Navneet Bali.

Eric van Dijk, coo van Meininger zegt: ‘Sinds de dag dat we open zijn gegaan in 2012 is het Amsterdamse hotel een enorm succes. Voor ons is het daarom een logische stap de capaciteit op de huidige locatie te vergroten. Als de tweede fase klaar is kan Meininger Amsterdam City West zich het grootste hotel van Amsterdam noemen: mooi vooruitzicht toch?’

Oude meesters

Ieder Meininger hotel heeft een eigen thema, in het Amsterdamse hotel is dat ‘oude meesters’. Elementen uit wereldberoemde Nederlandse schilderijen zijn, in een moderne interpretatie, terug te zien in het design. Zo zijn er opvallende kunstwerken in de publieke ruimtes, kamerdeuren die gedecoreerd zijn met kinderportretten van de oude meesters en er staat een gigantische houten klomp voor de entree van het hotel.

Reageer op dit artikel