nieuws

Scheveningse Pier komende zomer weer open

Hotel

De Pier in Scheveningen is komende zomer weer open, als het opknappen volgens plan verloopt. Dat zeiden de nieuwe eigenaren hotelbedrijf DanZep en vastgoedonderneming KondorWessels donderdag 18 december tijdens een rondleiding voor de pers.

Scheveningse Pier komende zomer weer open

Hotelbedrijf DanZep en vastgoedonderneming KondorWessels kochten het beroemde bouwwerk onlangs voor €3 miljoen.

Plannen

Hoe de vernieuwde Pier er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. De eigenaren willen hun plannen in de komende vijf jaar stap voor stap uitwerken.

Hotel

Ze hebben ideeën genoeg: misschien komen er recreatiewoningen, een reuzenrad of een hotel. Wellicht komt er ook een extra ingang, zodat mensen vanaf het strand makkelijker op de Pier kunnen komen.

Goede horeca

‘We willen er een plek van maken waar mensen graag naartoe komen. Met evenementen, kunst en cultuur en goede horeca’, aldus Willem Gaymans van KondorWessels.

Programmering

Collega Elies Koot vult aan: ‘De Pier was niet succesvol, omdat er nooit goed is geprogrammeerd. Er was hier gewoon niet zo veel te doen.’

Failliet

De Pier werd vorig jaar gesloten. De eigenaar was failliet gegaan en na jaren van achterstallig onderhoud was de veiligheid van bezoekers niet meer gegarandeerd. Sindsdien is het bouwwerk vrijwel onaangeroerd.

In de keuken van een restaurant staan nog altijd mokken met aangekoekte chocolademelk, klaar om afgewassen te worden. Bij een balie staat een bordje: ‘Momenteel is er geen receptionist(e) aanwezig.’

Kopjes koffie

‘Toen we hier een maand of twee geleden kwamen, stond het onkruid een meter hoog. De kopjes koffie stonden nog op tafel’, zegt Koot.

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden klaar. Elektriciteit doet het weer. De komende maanden moeten ook de sprinklerinstallaties en de verwarming weer worden aangesloten.

Het beton moet op een paar plekken worden vernieuwd. ‘De Pier zal niet instorten, ook niet als we helemaal niets zouden doen. Maar aan zee slijt alles sneller dan ergens anders, dus we moeten het wel goed bewaken’, aldus Gaymans.

Bron: ANP

Lees hier het dossier over de Pier in Scheveningen.

Reageer op dit artikel