Twee nieuwe merken Rezidor: Radison Red en Quorvus Collection

Twee nieuwe merken Rezidor: Radison Red en Quorvus Collection

De Carlson Rezidor Hotel Group lanceert twee nieuwe merken: Radison Red en Quorvus Collection. In 2015 worden de eerste hotels geïntroduceerd in Amerika, Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. In 2020 moeten er wereldwijd tachtig hotels onder deze naam bestaan.

Met de twee nieuwe merken zegt Carslon Rezidor een nieuwe categorie te willen bedienen: de zogenaamde 'lifestyle select'. Een concept waar bij technologie, design en persoonlijke interactie de boventoon voeren.

Radison Red

Bij het Radison Red-concept zal de focus veel op technologische ontwikkelingen liggen. Er zal een mobiele applicatie komen waarmee gasten niet alleen de incheckbalie kunnen overslaan, maar ook drankjes bij de bar kunnen bestellen, eten van de lokale winkel of een taxi naar het vliegveld. Ook de bedieningen in de kamer –van airco tot verwarming- zullen hierin meegenomen worden.

Quorvus Collection

De nieuwe Quorvus Collection worden hotels in het luxe vijfsterrensegment. De nadruk bij deze hotels komt te liggen op design, architectuur, erfgoed en geschiedenis. De hotels zullen dan ook te vinden zijn in historische en karakteristieke panden.

Locaties

In totaal moeten er in 2020 tachtig nieuwe hotels bijgekomen zijn: zestig Radison Red- en twintig Quorvus Collection-hotels. Over de locaties kan Carlson Rezidor niet meer kwijt dan dat het om 'stedelijke gebieden gaat, op de continenten Noord- en Zuid-Amerika, Azie, Afrika, Europa en het Midden Oosten'. Specifiekere aankondigingen omtrent Quorvus komen naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar. Over Radison Red verwacht het bedrijf in 2015 meer mededelingen te kunnen doen.