The Student Hotel Eindhoven opent in 2016

The Student Hotel Eindhoven opent in 2016

Na Amsterdam en Rotterdam gaat The Student Hotel ook een vestiging openen in Eindhoven. Het hotel krijgt 390 kamers en moet in juli 2016 open.

Dat The Student Hotel ook naar Eindhoven wilde, was geen geheim. Al toen in 2012 de eerste vestiging opende in Rotterdam spraken de initiatiefnemers van City Living de wens uit ook Eindhoven in het portfolio op te nemen.

Vorig jaar werd bekend dat City Living in Eindhoven in zee ging met projectontwikkelaar AM, die in het nieuw te ontwikkelen stationsgebied het complex Lichthoven realiseert. In die toren van 22 verdiepingen komen woningen, kantoren en dus 390 kamers van The Student Hotel.

Collegejaar

Nu komt de realisatie dichtbij: het bestemmingsplan voor de locatie waar nu nog het oude postkantoor staat, ligt nu in Eindhoven ter inzage. De bouw zou dan januari 2015 kunnen starten, juli 2016 moet het hotel opgeleverd worden, zodat het op tijd open is voor de start van het collegejaar.

The Student Hotel heeft nu 4 vestigingen (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Luik) met 1.655 kamers. De komende 3 jaar komen er nog eens acht hotels bij, goed voor 3.245 kamers: in Eindhoven, Enschede, Maastricht, Amsterdam (centrum), Leiden, Delft, Utrecht en Groningen.  'Ik schat dat we uiteindelijk rond de 7.000 kamers uitkomen', zegt Charlie McGregor in De Gelderlander. Dat is ruim meer dan de 5000 waar City Living in 2012 zei op te mikken.