'Meer mensen weg met Pasen

'Meer mensen weg met Pasen

Doordat Pasen dit jaar laat in het seizoen valt en er bovendien goed weer wordt verwacht, trekken er komend paasweekend meer mensen op uit. Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Naar verwachting komen er tijdens de paasdagen zo'n 900.000 buitenlandse toeristen naar ons land, 150.000 meer dan vorig jaar. Ook bij het aantal binnenlandse reizen is sprake van een stijging, aldus NBTC.

600.000 op vakantie

Mede door het aantrekkende consumentvertrouwen verwacht het bureau dat er zo'n 600.000 Nederlanders op vakantie gaan met Pasen. Dat zijn er eveneens 150.000 meer dan een jaar geleden.

De meeste Nederlanders (350.000) kiezen voor een tripje in eigen land, bijvoorbeeld naar een bungalowpark of camping. Zo'n 250.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor het lange paasweekend. Bij hen zijn vooral buurlanden België en Duitsland populair.

Duitsers naar Nederland

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting circa 65 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en ongeveer 10 procent uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlanders zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.