nieuws

Dirk Beljaarts weg bij art’otel Amsterdam

Hotel

Het Amsterdamse art’otel is net iets meer dan een halfjaar open, maar nu al moet general manager Dirk Beljaarts het veld ruimen. Wie hem opvolgt is nog niet bekend. Het vertrek van Beljaarts betekent ook dat art’otel zich terugtrekt uit de competitie om de Dutch Hotel Award.

Dirk Beljaarts weg bij art’otel Amsterdam
Dirk Beljaarts weg bij art’otel Amsterdam

Dirk Beljaarts vertrekt per 1 juni als general manager van art’otel Amsterdam. ‘Het was vanaf het begin de insteek dat ik de opening zou doen, niet persé dat ik ook daarna zou aanblijven. Het managen van een draaiend hotel vraagt heel andere energie dan het openen.’

Het openen ligt hem goed, maar nu vindt hij het wel tijd voor het managen van een bestaand hotel. ‘Een team dat al draait naar je hand zetten, dat wil ik voor de afwisseling ook weer eens doen.’ Dit zal wel buiten PPHE zijn, zegt hij.

Cijfers

Beljaarts werkte sinds juni 2013 bij art’otel en was betrokken bij de pre-opening. Het team is bijna volledig door hem aangesteld en aangenomen. Het hotel en bijbehorende restaurant 5&33 openden in oktober. ‘En het gaat goed. De cijfers zijn goed, de reviews ook.’

Zijn opvolging is nog niet rond, zegt Beljaarts. Wel is hij betrokken bij het zoeken naar een geschikte gm voor art’otel. ‘De eigenaren zijn zeer kritisch en zoeken een bijzondere gm voor dit bijzondere hotel. Die zal van buiten PPHE komen.’

Dutch Hotel Award

Het vertrek van Beljaarts is voor het Amsterdamse hotel reden zich terug te trekken uit de halve finale om de Dutch Hotel Award. Daarin zou het managementteam het opnemen tegen vijf andere hotels.

Reageer op dit artikel