Amsterdam RAI krijgt hotel met 650 kamers

Amsterdam RAI krijgt hotel met 650 kamers

Congrescentrum RAI in Amsterdam krijgt een hotel met minstens 650 kamers. De RAI en de gemeente hebben daar woensdag afspraken over gemaakt. Het nieuwe hotel krijgt een maximale hoogte van 60 meter. De start van de bouw van het RAI Hotel, met vier sterren, staat gepland voor medio 2016.

De RAI en de gemeente Amsterdam zoeken nu een partij die het hotel wil bouwen, financieren en exploiteren. De inschrijvingsprocedure is geopend voor architecten en ontwerpers. Daarna vindt een voorselectie plaats, waarbij vier partijen worden uitgenodigd hun voorstel uit te werken tot een definitief ontwerp. Eind dit jaar moet het winnende ontwerp zijn gekozen.

Het hotel komt naast het RAI-complex te staan, dichtbij de snelweg A10. Dat is nu een braakliggend terrein dat in gebruik is voor werkzaamheden voor de Noord-Zuidlijn. 'Door de toevoeging van een hotel zijn wij nog beter in staat onze concurrentiepositie te behouden op de internationale beurs- en congresmarkt', stelt de RAI.

De gemeente Amsterdam streeft naar uitbreiding van de hotelcapaciteit in de stad. De laatste jaren kwamen er in rap tempo hotels bij, waaronder het DoubleTree naast het Centraal Station (553 kamers) en het Ramada Apollo Amsterdam (446 kamers).