nieuws

Aanslag op Corinthia Hotel in Tripoli

Hotel

Acht mensen, onder wie vijf buitenlanders, zijn dinsdag gedood bij een aanval op een prominent hotel in de Libische hoofdstad Tripoli. De overige drie doden waren bewakers van het pand dat aan de kust staat, pal naast het oude centrum van de Libische hoofdstad. Het is nog niet bekend uit welk land de buitenlanders komen.

Aanslag op Corinthia Hotel in Tripoli

Het aangevallen Corinthia Hotel is ook het hoofdkwartier van Omar al-Hassi, die zich leider noemt van een niet door de internationale gemeenschap erkende Libische regering. Beveiligers van het hotel en van al-Hassi’s ‘regering’ raakten in gevecht met de aanvallers. Die stellen bondgenoten te zijn van de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS).

Plaatselijke media meldden dat er mogelijk vijf aanvallers het hotel zijn binnengedrongen en dat die ook mensen in gijzeling hebben genomen. Veel hotelgasten konden door de politie en beveiliging worden geëvacueerd.

Tripoli is sinds augustus in handen van een islamitische militie die zich de Libische Dageraad noemt. De militie zette de regering die door de internationale gemeenschap wordt erkend, uit de hoofdstad. In Corinthia waren vroeger vaak diplomaten ondergebracht. Sinds de militie de stad heeft overgenomen, verblijven die er nauwelijks meer.

Op dit moment worden onder toezicht van de Verenigde Naties in Genève besprekingen gehouden die aan de chaos in Libië een einde moeten maken. Sinds er in 2011 een einde kwam aan het bewind van dictator Muammar Kaddafi, bestrijden milities elkaar in het Noord-Afrikaanse land.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel