nieuws

Amsterdam wil 1.000 nieuwe hotelkamers per jaar

Hotel

Per jaar komen er in Amsterdam naar verwachting 1.000 tot 1.200 hotelkamers bij de komende jaren. Dat voorspelt hotelloods René van Schie.

Amsterdam wil 1.000 nieuwe hotelkamers per jaar

Volgens Van Schie groeit het aantal hotelkamers de komende tijd met 3% per jaar, laat hij weten op Parool.nl. Dat is minder dan de 4 tot 5% van de afgelopen jaren, ‘maar er zullen toch elk jaar zo’n 1.000 tot 1.200 hotelkamers bijkomen’, aldus Van Schie.

Veel van de nieuwe kamers zullen buiten het centrum van de stad komen. In de binnenstad kwamen de afgelopen 10 jaar maar liefst 33 hotels bij, samen goed voor bijna 2.900 kamers.

Van Schie, die als hotelloods in dienst is van de gemeente, hoopt op meer hotels in de wijken. Zo wil Van Schie via bestemmingsplannen hotels in verzamelgebouwen aanjagen, bijvoorbeeld in de Shelltoren waar een hotel, appartementen, kantoren en horeca moet komen.

De afgelopen 10 jaar zijn er in Amsterdam 66 hotels bijgekomen en hebben 15 hotels een uitbreiding doorgevoerd, totaal goed voor 8.800 extra kamers. De groei de afgelopen 10 jaar is volgens Van Schie goed geweest voor 5.000 nieuwe banen.

Reageer op dit artikel