nieuws

Belang zakenman Van Vlissingen in IHG groeit

Hotel

De bekende zakenman John Fentener van Vlissingen heeft een belang van meer dan 3% in InterContinental Hotels Group (IHG). Het gaat om een passieve belegging die bij moet dragen aan een spreiding van het belangen van het familiekapitaal.

Belang zakenman Van Vlissingen in IHG groeit

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de zakenkrant heeft de 75-jarige Van Vlissingen zijn belang sinds oktober 2012 opgebouwd tot bijna 3,2% op dit moment. De Nederlandse zakenman is nu de grootste particuliere investeerder in IHG.

‘Ik heb hoge verwachtingen van de groeipotentie van InterContinental. De wereldwijde hotellerie staat aan de vooravond van een consolidatieslag’, laat Van Vlissingen weten in de zakenkrant.

Het belang van Van Vlissingen kwam naar buiten omdat bij overschrijving van 3% aandeel een verplichting geldt om dit publiekelijk te melden. Van Vlissingen ziet het belang in IHG als een passieve belegging die bijdraagt aan een verdere spreiding van belangen van het familiekapitaal.

Van Vlissingen is grondlegger van reisconcern BCD Group, goed voor een jaaromzet van 25 miljard dollar. Onder deze groep vallen onder andere BCD Travel, Travix, Park ‘N Fly, Parkmobile International en Airtrade.

Reageer op dit artikel