nieuws

Hotelnacht gelijktijdig in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Hotel

De Hotelnacht vindt dit jaar plaats in drie steden tegelijk. Op 17 en 18 januari kunnen inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op vakantie in eigen stad. Het hotelfestival is in drie jaar tijd volgens eigen zeggen uitgegroeid tot een populair en drukbezocht evenement.

Hotelnacht gelijktijdig in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

De Amsterdamse Hotelnacht wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor het eerst tegelijk met de Rotterdamse en Haagse Hotelnacht. Voor een speciale prijs boeken inwoners een kamer in de meest bijzondere hotels van hun eigen stad en kunnen vervolgens een weekend lang naar culinaire, creatieve en culturele hotelfeestjes.

In totaal doen dit jaar meer dan 70 hotels mee, die samen zo’n 100 activiteiten organiseren. In ieder geval 4.000 mensen blijven slapen in één van de deelnemende hotels en de boekingen stromen nog steeds binnen. In totaal worden 12.500 festivalbezoekers verwacht.

Er is voor de drie steden een programma samengesteld. Zo kunnen festivalbezoekers dansen in een Presidential Suite, naar een Comedy Night, naar hoteltheater of een Rooftop Party en tot diep in de nacht naar feesten met klinkende namen als Do You Want to Sleep with Me?, Guilty Pleasures of een Aprės-ski Party. Ook typisch toeristische activiteiten, zoals een rondvaart of een nachtwandeling met gids zijn in trek.

Het idee voor de Hotelnacht ontstond toen trendwatcher Vincent van Dijk één jaar lang elke nacht in een ander hotel sliep in zijn eigen stad. Dit concept blijkt een succes dat nu ook wordt opgepikt door andere steden, die op deze manier laten zien dat het interessante toeristische bestemmingen zijn. Door inwoners te laten overnachten in een hotel bekijken zij hun stad door een andere bril. Hotels worden een steeds populairdere plek om uit te gaan.

Reageer op dit artikel