nieuws

Marriott stopt met blokkeren persoonlijke wifi hotspots

Hotel

Hotels van Marriott gaan wereldwijd stoppen met het blokkeren van signalen van persoonlijke wifi hotspots en zogenoemde mifi-routers. Dat heeft het Amerikaanse hotelbedrijf bekendgemaakt in een verklaring.

Marriott stopt met blokkeren persoonlijke wifi hotspots

Hotelgasten gebruiken bijvoorbeeld hun smartphone om internet op hun laptop te krijgen en toeristen nemen mifi-routers mee die tegen relatief lage kosten internet in het buitenland kunnen bieden.

Volgens Marriott zorgt dit voor een kwetsbare situatie en is het risico op cyberaanvallen groter. De hotelketen besloot deze persoonlijke netwerken te gaan blokkeren als veiligheidsmaatregel.

Hotelgasten en bedrijven als Google, Microsoft en diverse Amerikaanse providers reageerden verbolgen. Volgens critici doet Marriott het om ervoor te zorgen dat gasten – tegen betaling – gebruik maken van het wifi netwerk van het hotel.

Wereldwijd

In 2014 diende Marriott een verzoek in bij de Amerikaanse toezichthouder FCC om op te helderen of Marriot wel of niet persoonlijke wifi-netwerken mag blokkeren. Het nu genomen besluit geldt voor alle door Marriott gemanagede hotels wereldwijd.

De hotelgigant stelt in de verklaring op haar website: ‘We luisteren naar onze klanten en zullen het voor gasten niet langer onmogelijk maken hun eigen wifi-apparaten te gebruiken in onze hotels. Marriott blijft werken aan de bescherming van veilige wifi-toegang en we blijven de FCC om hulp en advies vragen over geschikte veiligheidsmaatregelen.’

Reageer op dit artikel