nieuws

NH Hotel Group recyclet twee ton kurk in haar hotels

Hotel

Het Cork2Cork initiatief van NH Hotel Group heeft tot nu toe ruim 1994 kilogram gerecyclede kurk opgeleverd. Ruim 75 hotels van NH in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland hebben kurken van wijnflessen verzameld, die vervolgens zijn gebruikt voor de constructie en isolatie van hotelmuren en -vloeren.

NH Hotel Group recyclet twee ton kurk in haar hotels

Cork2Cork valt onder het sustainabilitybeleid van NH Hotel Group en is uitgerold in samenwerking met Amorim, wereldwijde producent van kurk en kurkhoudende bouwmaterialen. Doel is om de fleskurken die gebruikt worden in de hotels een tweede leven te geven door deze te hergebruiken als bouw- en isolatiemateriaal.

De ingezamelde kurken zijn samen goed voor 8000 vierkante meter aan muur- en vloeroppervlakte, ingezet voor de bouw en renovatie van meer dan 300 hotelkamers.

Natuurproduct

‘We zijn heel trots op dit resultaat van het Cork2Cork programma’, zegt Mónica Chao Janeiro, Director of Environmental Management and Sustainability van NH Hotel Group.

‘We hebben een mooi natuurproduct een tweede leven kunnen geven. Dit is één van de voorbeeldprojecten waarmee we concrete vorm geven aan ons sustainabilitybeleid richting interne en externe betrokkenen.’

Carlos de Jesus, Director of Communication and Marketing bij Amorim, beaamt het belang van de actie: ‘Een prestigieuze hotelketen als NH Hotel Group begrijpt de waarde en duurzame effecten van het gebruik van kurk en heeft een enorm bereik door deze actie te delen met al haar gasten die verblijven in hun Europese bestemmingen. De support van NH Hotel Group is goed nieuws voor de kurkindustrie en de mediterrane kurkbossen, die zeer belangrijk zijn voor Portugal en Spanje.’

Reageer op dit artikel