nieuws

Stijging aantal B&B’s en hoeveelheid gasten

Hotel

Nederlandse bed and breakfasts ontvingen vorig jaar meer gasten. Ook het aantal b&b’s in ons land nam in 2014 toe. Dat blijkt uit woensdag 7 januari gepubliceerde cijfers van Bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland.

Stijging aantal B&B’s en hoeveelheid gasten

De accommodaties ontvingen in 2014 via Bedandbreakfast.nl 14 procent meer reserveringsaanvragen dan het jaar ervoor. Het aantal bezoekers van de website groeide met 23 procent.

Kamers en appartementen

Ook het aantal B&B-accommodaties in Nederland nam toe tot 18.000 kamers en appartementen. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van 2013.

‘Steeds meer consumenten kiezen voor een persoonlijke manier van reizen’, signaleert Hanny Arens van Bedandbreakfast.nl.

Locals

‘Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed and breakfast beantwoordt aan die behoefte.’

Verwachtingen 2015

Bedandbreakfast.nl verwacht ook voor 2015 een goed jaar. Steeds meer reizigers, onder wie twintigers, ontdekken de B&B als kwalitatief alternatief voor het hotel, aldus Arens.

‘Het toenemende gebruik van mobiel internet en de mobiele app van Bedandbreakfast.nl zorgen voor een groeiend aantal reserveringen.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel