nieuws

Amsterdam wereldwijd achtste in wifi-top 50

Hotel

46 procent van de hotels in Europa heeft een adequate wifi-verbinding. In Nederland ligt dat percentage zelfs nog wat hoger op 51,8 procent. In de VS heeft slechts 35 procent van de hotels een internetverbinding die als voldoende wordt aangemerkt.

Amsterdam wereldwijd achtste in wifi-top 50

Het onderzoek is uitgevoerd door Hotelwifitest.com, dat eerder al een lijstje met Amsterdamse hotels bekendmaakte. Om een ranglijst van landen te maken is gekeken naar de vijftig landen waar de meeste data uit beschikbaar is, die zijn vervolgens gerangschikt op wifi-kwaliteit. Op die ranglijst staat Nederland op een 22e plaats.

Ook voor steden is een ranglijst met de vijftig meest geteste steden gemaakt. De best scorende Nederlandse stad is Amsterdam, op een achtste plaats wereldwijd.

Mediaansnelheid

In het onderzoek is niet gekeken naar gemiddelde wifi-snelheid in een stad, omdat een paar hotels met supersnelle of heel trage verbinding het beeld kunnen vertekenen. Er is gekozen voor een mediaansnelheid: de snelheid waarbij er evenveel hotels zijn die een snellere verbinding dan die mediaansnelheid hebben als hotels die een tragere verbinding hebben dan de mediaansnelheid.

Om in het onderzoek het predikaat ‘adequaat’ te krijgen moet een hotel een downloadsnelheid van minimaal 3 Mbps en een uploadsnelheid van 500 kbps.

Gratis

Het percentage gratis wifi in een stad is berekend als deel van de hotels die gratis wifi in de kamers bieden ten opzichte van het totale aantal hotels in de stad waar het wifi-beleid van bekend is. Hotels waar alleen in de lobby gratis draadloos internet beschikbaar is, tellen in dit onderzoek niet als hotels met gratis wifi.

Bekijk hieronder de Top 50’s van steden en landen

Reageer op dit artikel