nieuws

Eerste eigen hotel van Corendon in Amsterdam open

Hotel

Corendon Hotels heeft haar eerste eigen hotel in Amsterdam geopend. Deze week slapen de eerste gasten in het Corendon Vitality Hotel Amsterdam aan de Aletta Jacobslaan in Nieuw-West. Eind vorig jaar kocht Corendon-baas Atilay Uslu ook al het College Hotel in de stad.

Eerste eigen hotel van Corendon in Amsterdam open

Het viersterrenhotel Corendon Vitality om de hoek van het Slotervaartziekenhuis telt 263 kamers, bar/restaurant AY, een bazar in de lobby waar gasten levensmiddelen kunnen kopen voor op hun kamer, een lux spa in de kelder van duizend vierkante meter, vergaderruimtes en een cockpitsuite met een echte Boeing 737-cockpit en flightsimulator. Momenteel wordt nog hard gewerkt en de Spa en de cockpit suite. Deze worden in maart opgeleverd.

33 miljoen euro

Corendon-eigenaar Atilay Uslu zegt dat het hotel hem 33 miljoen euro heeft gekost, aanschaf pand, verbouwing en inrichting. ‘Ruim de helft uit eigen zak gefinancierd.’ Binnen acht tot negen jaar wil hij zijn investering terugverdienen. Vanuit Turkije vliegt Uslu zelf gasten naar Nederland met vliegtuigen uit de eigen Corendon-vloot.

‘De bezetting van dit hotel komt ongeveer op 75 procent uit,’ vult Kees Teer aan. Hij is de hotelbaas bij de Corendon-groep. ‘De basisvoorzieningen van een hotel kunnen veel partijen aanbieden. Een bed, warm- en koud stromend water, een bureautje. Wij hebben op een aantal punten extra geïnvesteerd in ons Vitality Hotel. De grote spa in de kelder van het hotel. Iets dat gasten wellicht helemaal niet verwachten van Corendon. Daar hebben we een indoor strand, een zwembad, hammam, behandelkamers en een relaxruimte. Tweede usp is de douche: elke kamer heeft een regendouche. Derde usp: het bed. We hebben in eigen beheer een matras ontwikkeld qua vering, de gebruikte stoffen (biologisch katoen) en het bed is compleet recyclebaar. En dan natuurlijk de bijzondere cockpitsuite. Nog niet helemaal klaar, maar dat wordt echt een unieke ervaring. Je kunt in het vliegtuig een kleine presentatie geven en de cockpit wordt een flightsimulator.’

Bekijk hieronder een video met Kees Teer over Corendon Vitality, het College Hotel en de andere hotelplannen van Corendon.

Reageer op dit artikel