nieuws

TV-serie Corendon: van luchtkasteel tot droomhotel

Hotel

‘Van luchtkasteel tot droomhotel’ is de naam van een nieuwe televisieserie die draait om Corendon. Camera’s hebben de realisatie van het nieuwe Corendon Vitality hotel met 263 kamers in een voormalig kantoorpand in Amsterdam vastgelegd.

TV-serie Corendon: van luchtkasteel tot droomhotel

Zaterdag 21 februari is de eerste aflevering te zien bij RTL 4. Kees Teer: ‘Soms wilde ik dat de camera even weg was. Iedereen weet hoe het gaat bij een verbouwing met een deadline…’ lacht de hotelbaas van Corendon.

Corendon verbouwde het voormalig kantoor van AEG aan de Aletta Jacobslaan in twee jaar met als eindproduct een hotel met 263 kamers, een suite met een echte cockpit, een spa van ruim duizend vierkante meter. ‘Het pand was oorspronkelijk 7.000 vierkante meter. Dat zijn er 13.000 geworden door de realisatie van extra verdiepingen. We hebben een stalen constructie om het oude pand heen gezet en zo uitgebouwd en twee extra verdiepingen toegevoegd.’ Hoofdaannemer van het project is Talip Uslu, een neef van Corendon oprichter Atilay Uslu.

Eerste paal – eerste gast

‘Het oude kantoor is volledig gestript en voorzien van nieuwe installaties. Op enkele kamers zie je de nieuwe stalen constructie ook terug. Onze docu-soap volgt dit traject. Van basis, de eerste tekeningen tot de opening van het hotel en de ontvangst van de proefslapers en de eerste betalende gasten.’

Reageer op dit artikel