nieuws

Groningen krijgt in 2016 Student Hotel

Hotel

De stad Groningen krijgt in 2016 haar eigen Student Hotel. De stad schaart zich dan bij steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam waar nu al een Student Hotel operationeel is. De bouw van het hotel start in juni 2015 en omvat 365 kamers.

Groningen krijgt in 2016 Student Hotel

Van de 365 kamers krijgen er 85 een eigen keuken, 280 kamers delen deze voorziening. Het project omvat tegens een espressobar, restaurant, openbare binnentuin, ondergrondse fietsenstalling, sportruimte, wasserette en studie/vergaderruimtes.

Het hotel komt in het Ebbingekwartier en Aas Groningen is de architect van het geheel dat bijna 14 duizend vierkante meter omvat. Het complex wordt in de zomer van 2016 opgeleverd.

Naast Groningen wordt ook in Eindhoven gewerkt aan de realisatie van een Student Hotel. Dit hotel krijgt 390 kamers. Den Haag heeft er 309, Amsterdam 707 en Rottterdam 484. Dit zijn gemeubileerde ruimtes die ook door toeristen gehuurd kunnen worden.

Charlie MacGregor, de man achter The Student Hotel, noemde zijn initiatief eerder tegenover MissetHoreca.nl: ‘het professionaliseren van de studentenhuisvesting in Nederland’. Wie een kamer huurt, heeft beschikking over een eigen douche/bad met toilet, een fitnesscentrum, een lobby en een restaurant. Vanuit het hotel-denken is de kwaliteit van de kamers te vergelijken met een driesterrenhotel.’

Reageer op dit artikel