nieuws

Rechter verbiedt verbouwing dak The Toren

Hotel

Hotel The Toren aan de Keizersgracht 164 in Amsterdam van Eric Toren, mag het dak niet veranderen. Dit heeft de rechter besloten. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en buren van het hotel willen niet dat de historische kap wordt aangepakt.

Rechter verbiedt verbouwing dak The Toren

De bouwvergunning zoals deze er nu ligt, wordt afgewezen. Hotel The Toren en stadsdeel Centrum (voorstander van de verbouwing) kunnen nog naar de Raad van State. Daar dient al een geschil over een sloopvergunning.

De rechtszaken zijn aangespannen door de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en buren van het hotel, die stellen dat Hotel The Toren ‘een monument vernielt’. Dit schrijft Het Parool.

De rechter legt het accent op het feit het dat hotel en het stadsdeel zich onvoldoende hebben afgevraagd of een doosvormige verhoging het beeld van het pand ernstig verandert.

The Toren stelt echter dat het stedelijke beeld niet door de beoogde bouwplan wordt aangetast. De huidige ‘schijnkap’ wordt vervangen door een kapverdieping die dertig centimeter hoger is dan de huidige nok. De nieuwe kap is geen zeventiende-de eeuwse kap, erkent Eric Toren.

Prijzenkast

Hotel The Toren is een beroemd boutique hotel aan een de gracht in Amsterdam. Eric Toren sleept voor zijn hotel continu prijzen in de wacht. Zo werd The Toren door Tripadvisor al vier keer verkozen tot beste hotel van Nederland. In de prijzenkast staat ook een award voor het beste Boutique hotel van Europa. Prijzen waren er ook voor de hotelier persoonlijk: Europees Hotelier van het jaar en de publieksprijs bij de Amsterdamse Ondernemersprijs.

Reageer op dit artikel