nieuws

Van der Valk start met bouw hotel Nijmegen-Lent

Hotel

Van der Valk kan eindelijk starten met de bouw van haar nieuwe hotel in Nijmegen, bij station Lent. Al jaren werkt het familiebedrijf achter de schermen aan de voorbereidingen van dit hotel dat 117 kamers krijgt, een restaurant, bar, vergaderfaciliteiten, fitness, wellness en een parkeergarage. Op het plintgebouw komt op 12 meter hoogte een daktuin. .

Van der Valk start met bouw hotel Nijmegen-Lent

De bouw zou in eerste instantie al in 2014 van start gaan, maar onder meer door bezwaren van diverse inwoners van Lent liep het proces vertraging op. Bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem is gestart met de voorbereidingen en naar verwachting moet het casco van de 55 meter hoge hoteltoren eind dit jaar gereed zijn. Van der Valk spreekt van ‘hoogwaardige, duurzame nieuwbouw en energiezuinige installaties.’

De zakelijke capaciteit, 11 (koppelbare) zalen, biedt plaats aan bijeenkomsten van 400 personen in theateropstelling.

De dagelijkse leiding van het hotel komt in handen van Marije van der Valk – de vierde generatie – en haar partner Thijs Boomkens. Marije is de dochter van Peter en Gera van der Valk, die vanaf 1980  ‘Café-pension West-End’ hebben opgebouwd tot het huidige ‘Van der Valk Hotel Arnhem’. Hotel Arnhem heeft nu 100 hotelkamers in acht categorieën, 11 zalen, een restaurant, hotelbar en een wellness- en fitnessruimte.

Marije van der Valk

Marije van der Valk heeft van jongs af aan parttime in Hotel Arnhem gewerkt met als focus allround bedieningsmedewerkster. In 2005 behaalde ze haar Bachelor in Hospitality Management aan de Hotelschool Den Haag en ging vervolgens aan de slag bij Grand Hyatt Melbourne, Australië op de afdeling Corporate Sales. Terug in Nederland werkte ze voor Tele2Nederland om later samen met partner Boomkens de overstap te maken naar het exclusieve Charter Jacht Blue Gold in de South Pacific. Sinds 2009 is ze fulltime werkzaam in Hotel Arnhem in de functie Guest Relations Manager. De dagelijkse aandachtgebieden zijn Front Office, Sales, Marketing en Guest Relations.

Thijs Boomkens

Thijs Boomkens behaalde in 2006 zijn Bachelor in Hospitality Management aan de Hotelschool Den Haag. Hij deed ervaring op als directie assistent tijdens de pre-opening en de opening van het Kruisheren Hotel in Maastricht. Later werkte hij voor Restaurant Red in Amsterdam en als wijnkoper bij Hema. Sinds 2009 is Thijs fulltime werkzaam in Hotel Arnhem in de functie Food & Beverage Manager. De betreffende dagelijkse aandachtsgebieden zijn keuken, restaurant, banqueting, bar en personeelszaken.

Reageer op dit artikel