nieuws

Booking.com blijft werken met ‘laagsteprijsgarantie’

Hotel

Booking.com blijft werken met ‘laagste-prijs-garantie’ voor boekingen door consumenten op haar website. Dit maakt het bedrijf in een persverklaring bekend. Eerder ontstond commotie over de werkwijze van de boekingssite nadat Duitse toezichthouders Booking.com op de vingers tikten.

Booking.com blijft werken met ‘laagsteprijsgarantie’

Booking.com maakte ook afspraken met toezichthouders in Frankrijk, Italië en Zweden. De site beloofde daarbij dat hotels de mogelijkheid krijgen hun kamers aan verschillende internetaanbieders voor verschillende prijzen aan te bieden. Daardoor moet meer concurrentie ontstaan.

Duitse toezichthouders oordeelden eerder deze maand dat afspraken waarmee Booking zich verzekert van de laagste prijzen en meest gunstige boekingsvoorwaarden voor hotelkamers oneerlijk zijn en in Duitsland niet meer mochten worden gemaakt.

Booking schrijft vrijdag aan de pers: ‘Wij willen benadrukken dat we géén afstand doen van onze ‘laagste-prijs-garantie’ en hebben ook geen plannen om deze aanpak te veranderen.’  Dat het beleid richting de hotels is gewijzigd, betekent niet dat er voor klanten iets verandert, aldus het bedrijf. Wie een via de site geboekte kamer ergens anders goedkoper aantreft, kan het verschil terugvragen.

Reageer op dit artikel