nieuws

Brazilië investeert €4 miljard in nieuwe hotels

Hotel

Brazilië gaat flink investeren in de hotelsector om de groeiende stroom toeristen voldoende accommodaties te bieden. Binnen zes jaar krijgt het Zuid-Amerikaanse land – dat volgend jaar de Olympische Zomerspelen organiseert – er maar liefst 630 nieuwe hotels bij. Dat blijkt uit onderzoek van de Braziliaanse branchevereniging voor hotels (FOHB) in opdracht van het Ministerie van Toerisme. De hotelsector investeert de komende jaren naar verwachting €4 miljard.

Brazilië investeert €4 miljard in nieuwe hotels

Het merendeel van de hotels bevindt zich momenteel in de grotere steden van Brazilië (59%). Uit het onderzoek blijkt dat er behoefte is aan budgethotels en meer accommodaties in de steden met minder dan een miljoen inwoners. Nu staat circa 22 procent van de hotels in gemeenten met minder dan 300.000 inwoners. De hotelsector streeft ernaar dat percentage te laten toenemen met 30 procent in 2020. Brazilië heeft momenteel 94.000 hotelkamers beschikbaar. Naar verwachting zal dat aantal bijna verdubbeld zijn in 2020.

Groei werkgelegenheid

Door te investeren in het toerisme verwacht Brazilië ook een economische groei te realiseren in 2020. Niet alleen omdat het aantal toeristen toeneemt, maar ook doordat de bouw van de 630 nieuwe hotels veel extra werkgelegenheid oplevert. Nu zijn er 64.000 banen in de hotelsector: in 2020 ligt dat aantal naar verwachting rond de 100.000. Ondanks dat de nadruk niet op de ontwikkeling van hotels in de grote steden ligt, wordt er natuurlijk wel geïnvesteerd in de accommodaties in Rio de Janeiro, met het oog de Olympische Spelen van 2016.

Reageer op dit artikel