nieuws

Het Clarance Hôtel Lille: een project van 6 miljoen euro

Hotel

In Lille opent deze maand een nieuw, prestigieus vijfsterrenhotel: het Clarance Hôtel Lille. Het boetiekhotel is gesitueerd in het hart van Vieux-Lille in een geheel gerenoveerd herenhuis uit de achttiende eeuw. Kosten: €6 miljoen.

Het Clarance Hôtel Lille: een project van 6 miljoen euro

Het Clarance Hôtel Lille telt negentien kamers en suites en heeft verder een gastronomisch restaurant, twee vergaderzalen en een oase van groen van 300 m2. Wie het hotel binnenstapt ziet hoe architect Anne-Sophie Bettremieux en binnenhuisontwerper Sophie Lavigogne het pand, in 1736 opgetrokken door de hertog en hertogin van Hespel, zijn luister van weleer hebben teruggegeven.

Voor het restaurant is de getalenteerde Noord-Franse chef Nicolas Pourcheresse aangetrokken. Als jongste met een ster bekroonde chef van Frankrijk in 2005 creëert hij voor de gasten van Clarance een ‘wilde, pure en ruwe keuken’. Toegankelijk, en met de nadruk op streekproducten. Zijn werk begint in de tuin: een biologische groentetuin, een boomgaard en een bijenkorf.

Aurélie Vermesse

Grote vrouw achter het – onafhankelijke – Clarance Hôtel Lille is Aurélie Vermesse. Na een carrière in de consumentenmarketing wordt ze algemeen directeur bij Mäder, internationaal producent van industriële verf. Na een weekend in een kasteelherberg bij Reims, in 2011, besluit ze haar leven een andere wending te geven. Ze neemt ontslag, schrijft zich in voor een MBA aan de Essec en houdt haar project in 2013 ten doop.

In augustus 2014 wordt haar droom concreet gemaakt door de aankoop van een voornaam herenhuis in Vieux-Lille, dat van onder tot boven gerestaureerd moet worden. Omringd door een team van professionals en haar kinderen staat Vermesse tegenwoordig aan het hoofd van haar eigen vijfsterrenhotel en van een ambitieus project van meer dan €6 miljoen.

Reageer op dit artikel