nieuws

Hotelkamer Amsterdam in april drie tientjes duurder

Hotel

De populariteit van de maand april als moment voor een stedentrip doet de prijzen in veel grote Europese steden stijgen. Een hotelkamer in veel steden is de afgelopen twee jaar gemiddeld €20 tot €30 duurder geworden.

Hotelkamer Amsterdam in april drie tientjes duurder

Zo kostte een hotelovernachting in Amsterdam in april 2013 nog €171; dit jaar kost dit gemiddeld €203. Dat is een stijging van gemiddeld €32. Dit blijkt uit cijfers van Trivago.

De grootste stijger is Londen, de Britse stad gaat van €178 in april 2013 naar €230 in 2015, een gemiddelde stijging van €52.

Het is heel normaal dat prijzen van toeristische steden stijgen in de lente. Vooral de Zuid-Europese bestemmingen zijn in de lente populair omdat ze in de zomer te warm zijn. Voorheen was vooral de maand mei heel populair voor stedentrips, maar nu lijkt ook april steeds populairder te worden voor stedentrips.

Nederlandse steden

De trend van een prijsstijging in de maand april gedurende de afgelopen twee jaar is ook in Nederland zichtbaar. In een aantal van de meest populaire steden zijn de hotels duurder geworden. Naast Amsterdam (+€32) zijn ook populaire steden als Maastricht (+€17) en Utrecht (+€26) over de afgelopen twee jaar in prijs gestegen.

 

Reageer op dit artikel