nieuws

Nieuw hotelconcept in Gelderse Laren

Hotel

In het Gelderse Laren komt een hotel dat gasten vooral een slaapplaats wil bieden, niet meer en niet minder. In het voormalige pand van de Rabobank gaat 13 mei hotel De Achterhoek van start. Eigenaar is Ronnie Degen, bekend als festivalorganisator van onder meer de Zwarte Cross en als manager van Normaal.

Nieuw hotelconcept in Gelderse Laren

Ronnie en zijn vrouw Jeanette Degen bedachten het bijzondere concept, dat doet denken aan de Formule 1-hotels in Frankrijk. Ook bij de Formule 1-hotels krijg je alleen een sleutelkaart; er is geen ontbijt, geen horeca, alleen een receptiebalie. Die balie heeft hotel De Achterhoek evenmin, meldt De Gelderlander van 21 april.

Gasten krijgen een code die na betaling wordt gemaild of ge-sms’t. Met die code heeft de bezoeker toegang tot de entree, de kamer en de schuur, waar eventuele e-bikes opgeladen kunnen worden. In het hotel komen alleen schoonmakers en er is een conciërge in de buurt. Prijs: €49 per kamer per nacht.

Bennie Jolink

Er is keus uit drie verschillende typen kamers. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed, gratis WIFI, een flatscreen-tv, een douche met toilet, kluisjes en een (werk)tafel. Voor het ontbijt wordt verwezen naar een van de drie horecazaken in het dorp of de lokale bakker. Het echtpaar Degen streeft namelijk naar een zo groot mogelijke verbinding met de plaatselijke ondernemers.

Die verbinding moet er wat hen betreft ook zijn met de Achterhoekse cultuur en natuur. Vandaar dat in de hal van het hotel de boom van Verwolde vereeuwigd wordt. De muurschildering is een klus voor Normaal-voorman en kunstenaar Bennie Jolink, samen met kunstenares Petra Verboeket.

Boomstam met informatiebord

Verder komt bij de ingang van het hotel een 4 meter hoge boomstam te staan. In de boomstam wordt een digitaal informatiebord verwerkt. Mensen kunnen er rechtstreeks contact zoeken met de website van het hotel om te boeken, maar ook informatie krijgen over wat er in en om Laren te beleven valt.

Reageer op dit artikel