nieuws

Roermond krijgt nieuw familiehotel aan Roerdelta

Hotel

In de Roerdelta van Roermond mag een driesterren familiehotel met ca. 80 kamers van start gaan. Het college van Burgemeesters en wethouders van de gemeente Roermond heeft daar een principe-medewerking aan verleend. Dat meldt de gemeente op 2 april op haar website.

Roermond krijgt nieuw familiehotel aan Roerdelta
Het nieuwe familiehotel - project Loesbleik

Het hotel krijgt ‘een onderscheidend uniek karakter en biedt alle faciliteiten specifiek voor gezinnen en families’, volgens het bericht. Er komen faciliteiten als een café, een restaurant en een kinderopvang.
De locatie van het nieuwe hotel is op de kop van de entree ten noorden van Roerdelta. Het moet ‘één van de meest beeldbepalende locaties’ van de Limburgse stad worden.
Roerdelta
De eerste ideeën voor dit hotel waren voorzien op de locatie waar nu nog de oude industriehal Peters is gesitueerd. In samenwerking tussen Roerdelta BV en Adams Beleggingen BV (Adams) wordt deze locatie gesloopt en zal Roerdelta BV deze plek ontwikkelen voor woningbouw conform het bestemmingsplan van de gemeente.
Het nieuw te bouwen hotel wordt zichtsbepalend volgens de gemeente en krijgt een ondergrondse parkeergarage. Adams Belggingen neemt de ontwikkeling en realisatie van het hotel ter hand.

Reageer op dit artikel