nieuws

Samenwerking Bastion Hotels en Bidroom.com

Hotel

Bastion Hotels gaat een samenwerking aan met Bidroom.com. Dit platform onderscheidt zich van traditionele boekingssites door de vaste lage commissie per boeking (2%), naar eigen zeggen het laagste commissiepercentage in de industrie.

Samenwerking Bastion Hotels en Bidroom.com

Sinds de lancering van Bidroom.com in 2014 is het hotelboekingsplatform,  een Nederlands initiatief, aan een flinke opmars bezig. Momenteel biedt het meer dan drieduizend kamers, verspreid over dertig hotels in Nederland en één in Duitsland.

Betaalbare kwaliteit
Bidroom hoopt dat hotels hun besparingen op distributiekosten doorgeven aan consumenten. Zo kunnen online boekers profiteren van een korting die kan oplopen tot wel 15 procent op de laagste kamerprijs die wordt aangeboden door andere boekingssites. Casper Knieriem, mede-oprichter van Bidroom is blij met Bastion: ‘Wij delen dezelfde visie en geloven dat de hotelbranche toe is aan meer klantgerichte innovatie. Bovendien passen de hotels goed bij onze gebruikers die op zoek zijn naar kwalitatief sterke hotels tegen een betaalbare prijs.’

Duurzame samenwerking
Voor Bastion was de lage commissie een belangrijke reden om te kiezen voor Bidroom, 2 procent per boeking. Grote spelers als Booking.com en Expedia rekenen vaak tussen de 15% en 25%. Bastion’s Michael Ros: ‘De hotelbranche wordt niet bevorderd door hoge commissieafdrachten aan online boekingssites. Kamerprijzen worden hierdoor onnodig hoog gehouden, terwijl hoteleigenaren hun winstmarges zien dalen. Met Bidroom willen wij een stap zetten in de richting van een duurzame samenwerking tussen intermediairs en hotels.’

Reageer op dit artikel