nieuws

Amsterdam trekt meer congressen

Hotel

Amsterdam timmert steeds meer aan de weg als congresstad. Vorig jaar hadden in de hoofdstad 820 congressen plaats, 71 meer dan het jaar ervoor.

Amsterdam trekt meer congressen

De gunstige cijfers werden door Amsterdam Marketing bekend gemaakt. Congresbezoekers zijn van groot economisch belang voor de stad, aangezien ze gemiddeld tijdens hun verblijf 350 euro per dag uitgeven.

Dat is bijna 50 procent meer dan de vrijetijdsbezoekers. De grootste locatie voor deze evenementen is de Amsterdam RAI, maar ook steeds meer andere plekken vormen het toneel van congressen. Zoals bijvoorbeeld de Beurs van Berlage, de Amsterdam ArenA en het Westergasfabriekterrein.

De meeste congressen in Amsterdam tellen 5000 of meer deelnemers. Om ervoor te zorgen dat zij ook een dak boven hun hoofd hebben, is er nu in samenwerking met de hotels, de Amsterdam RAI en Amsterdam Marketing een speciale app ontwikkeld. Hiermee kunnen bezoekers een goede en betaalbare hotelkamer reserveren.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de hotellerie de crisis te boven lijkt te zijn.

 

 

Reageer op dit artikel