nieuws

David Braithwaite nieuwe hotelmanager Hilton Garden Inn Leiden

Hotel

David Braithwaite (1970) is benoemd tot hotelmanager van Hilton Garden Inn Leiden. Hij volgt daarmee Sjoerd Sybesma op. Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide: ‘David vult de laatste lege stoel binnen het Nederlandse team van hotel- en general managers. Zijn brede internationale ervaring in een aantal van Hiltons toonaangevende hotels én zijn ervaring buiten de hotellerie zullen van grote waarde zijn voor Hilton Garden Inn Leiden.’

David Braithwaite nieuwe hotelmanager Hilton Garden Inn Leiden

Na de succesvolle pre-openingperiode van Hilton Batumi (Georgië), waar Braithwaite als operations manager verantwoordelijk was, achtte hij de tijd rijp voor een volgende stap. Braithwaite: ‘Als hotelmanager bij Hilton Garden Inn Leiden zal ik mij gaan richten op het verder uitbouwen van de gevestigde naam van het hotel. Na de eerste drie succesvolle jaren kijk ik er naar uit het hotel te begeleiden naar een volgend niveau en de Leidse markt beter te leren kennen. Ik zie Leiden als de perfecte locatie om mijn carrière voor te zetten.’

Loopbaan

David Braithwaite begon zijn hotelloopbaan in 1988 bij hotel Le Meurice in Parijs in verschillende operationele functies. In 1996 ging hij als front office manager aan de slag in Le Meridien Hotel Eden in Rome en drie jaar later bij Le Meridien Grosvenor House in Londen. Vervolgens maakte hij de overstap naar de consultancybranche in Birmingham en was hij pr-manager bij Autobalance in Londen. In 2003 startte Braithwaite als operations en salesmanager bij Rome Cavalieri – Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Na zes jaar als communicatiemanager in Zweden ging hij als front of house manager bij Hilton Arc de Triomphe Paris Hotel aan de slag, voordat hij de stap maakte naar Hilton Batumi.

Travellers’ Choice Award

Het Hilton Garden Inn Leiden ligt op het Bio Science Park en naast het Corpus Congress Centre op 10 minuten afstand van het stadscentrum van Leiden. Het hotel beschikt over 173 ruime, moderne kamers en professionele vergader- en evenementenfaciliteiten. Hilton Garden Inn Leiden is door Tripadvisor in 2015 voor het tweede jaar op rij beloond met de Travellers’ Choice Award.

Reageer op dit artikel