nieuws

Hoteliers betalen niet voor tv-signalen

Hotel

Een onbekend aantal hoteliers maakt bijna gratis gebruik van tv-signalen ten behoeve van kamers en andere openbare ruimtes. Dat is niet toegestaan. Stevige boetes liggen op de loer.

Hoteliers betalen niet voor tv-signalen
Woman watching TV in bedroom

Doordat sommige hoteliers niet betalen lopen telecomproviders en andere belanghebbenden inkomsten mis. Dit kan leiden tot een gang naar de rechter en een hoge boete, zo blijkt uit een bijdrage in Misset Extra Hotel 2 dat binnenkort verschijnt.

Financieel voordeel
Meerdere telecomproviders kampen met het probleem van hoteliers – ook sommige andere ondernemers maken zich daar schuldig aan – die illegaal tv-signalen doorgeven. Dat levert deze horecaondernemers financieel voordeel op, maar telecomproviders en andere belanghebbenden lopen inkomsten mis.

Zij proberen dat te voorkomen door toezicht te houden op de markt. Overtreders worden aangesproken op hun gedrag. Komen ze niet tot inkeer dan volgt een gang naar de rechter.

Aantrekkelijk aanbod
De hoteliers om wie het gaat zijn in veel gevallen benaderd door partijen die ‘hoteloplossingen’ verkopen zodat de gebruiker in staat wordt gesteld om met een enkele smartcard, zoals Digitenne van KPN, tientallen tv-toestellen te voorzien van signalen. Zij betalen slechts het consumententarief. Vaak wordt in die gevallen gebruik gemaakt van een schotelantenne. Meer informatie hierover vind u in Misset Extra Hotel 2.
 

Reageer op dit artikel