nieuws

Inklapbare hotelkamer krijgt ook sanitair

Hotel

De inklapbare hotelkamers van Flexotels, die wereldwijd worden ingezet bij festivals en evenementen, krijgen nu ook sanitair. Het Nederlandse bedrijf is erin geslaagd de opvouwbare kamers te voorzien van douche, toilet en wastafel, waardoor bezoekers en medewerkers van evenementen nog meer comfort krijgen.

Inklapbare hotelkamer krijgt ook sanitair

De zogeheten Comfotels zullen deze zomer voor het eerst te zien zijn tijdens evenementen. Volgens directeur Hubert von Heyden speelt Flexotels hiermee in op vragen uit de markt naar meer comfort. Von Heyden lanceerde zijn innovatieve concept vijf jaar geleden. Inmiddels worden de inklapbare Flexotels bij alle grote evenementen in binnen- en buitenland ingezet: Lowlands, Rock Werchter, Rock Am Ring en het Sziget Festival in Hongarije bijvoorbeeld. Maar ook bij sportevenementen als de Olympische Spelen in Londen, de 24 Uur van Le Mans en KLM Open en binnenkort de start van de Tour de France in Utrecht. Daarnaast worden de kamers steeds vaker ingezet voor B2B events.

Al 25.000 overnachtingen
Flexotels heeft inmiddels 400 inzetbare kamers en verwacht dit jaar zijn 25.000e overnachting. Volgens Von Heyden spelen Flexotels in op drie belangrijke behoeften van bezoekers van evenementen en festivals. ‘Ze willen goed slapen, een sleutel op de deur zodat ze hun spullen kunnen achterlaten en lopend naar het terrein. Dat ze gebruik moeten maken van gezamenlijk sanitair vinden ze vaak geen probleem. Maar als je meer luxe wilt, of langdurig op een evenement verblijft, dan wil je meer privacy en comfort. Dan wil je toch je eigen badkamer en toilet’, licht hij de ontwikkeling van de Comfotels toe.

Opgeleverd met linnen en handdoeken
Comfotels zijn naast het sanitair ingericht met twee boxsprings, twee stoelen en een tafel, opbergruimte voor kleding en worden opgeleverd met linnen en handdoeken. Elke kamer heeft twee stopcontacten. De inklapbare kamers met sanitair kunnen relatief eenvoudig aangesloten worden op water en riolering. Er kunnen tien kamers op één transport.

Reageer op dit artikel