nieuws

Kunstexpositie op terras Okura

Hotel

Hotel Okura Amsterdam heeft een bijzondere kunstexpositie geopend. De kunstenaar, Ewerdt Hilgemann, is de eerste Nederlandse kunstenaar van Duitse afkomst die in New York op Park Avenue heeft geëxposeerd.

Kunstexpositie op terras Okura

De eigenzinnige werken van Hilgemann staan in het kader van ‘Art Zuid’ tijdelijk op het terras van Okura’s Serre Restaurant. Hilgemann’s objecten worden gekenmerkt door hun ‘monolytische karakter.’ De expositie is tot eind september vrij toegankelijk voor alle gasten van het hotel.

Imploderen
Hilgemann ontwikkelde zijn methode in de vroege jaren ’80. Zijn methode concentreert zich op het ‘imploderen van geometrische volumes; massa en lege ruimte, die onder invloed van krachten van buitenaf een nieuwe gestalte aannemen.’ Het implosie-proces begint met het fabriceren van perfect geometrische roestvrijstalen vormen. Deze worden uit plaatmateriaal zorgvuldig aan elkaar gelast en gepolijst. Nadat de stukken zijn voltooid, trekt Hilgemann met een vacuümpomp langzaam de lucht uit het werk. Door toepassing van deze methode kreeg Hilgemann de bijnaam ‘luchtsmid’, een term die hij zelf ook graag gebruikt.

Opening
De opening is uitgevoerd door Jeannette ten Kate. Zij begeleidt kunstliefhebbers bij het samenstellen van collecties.

Reageer op dit artikel