nieuws

Luxe hotel krijgt plaats in Monnickendam

Hotel

Monnickendam krijgt er een nieuw hotel bij. Het wordt een viersterren hotel geïnspireerd op een luxe landhuis. De eerste plannen hiervoor werden twaalf jaar geleden al ingediend.

Luxe hotel krijgt plaats in Monnickendam

Met de handtekeningen van wethouder Jean van der Hoeven en de initiatiefnemers van het nieuwe hotel, het Mirror Waterhotel, is de komst van een luxe hotel naar Het Hemmeland in Monnickendam definitief, zo meldt Dichtbij.nl.

Kleinschalig aanbod
In 2002 deinde de eigenaar van het huidige Mirror Paviljoen zijn eerste plannen al in voor een luxe hotel op Het Hemmeland. Het huidige hotelaanbod kon wat hem betreft wel een aanvulling gebruiken. Het aanbod beperkte zich namelijk tot kleinschalige accommodaties.

50 kamers
Het Mirror Waterhotel wordt een groot viersterrenhotel in de vorm van een landhuis met een hoofdgebouw en zijvleugels. Vooralsnog gaat het plan uit van 50 hotelkamers, twee conferentiezalen, een bar-restaurant en een parkeerkelder.

Reageer op dit artikel