nieuws

Martin Berger gestart als nieuwe chef van Hotel Nobel

Hotel

Martin Berger is de nieuwe chef-kok van Hotel Nobel op Ameland. Hij heeft de leiding overgenomen van Philippe Straub die het hotel na acht jaar heeft verlaten. Hij neemt het restaurant van zijn familie over in Frankrijk.

Martin Berger gestart als nieuwe chef van Hotel Nobel

Dat Berger de nieuwe chef in Hotel Nobel zou worden werd in februari al aangekondigd.

De culinaire visie van Straub wordt verder ontwikkeld door Berger, zo meldt eigenaar Barend Nobel. ‘Lokale, eerlijke en duurzame ingrediënten vormen de kern van de nieuwe kaart.’ Deze kaart wordt tweemaandelijks veranderd.

Martin Berger wordt omschreven als een jonge, gepassioneerde chef, die in de loop der jaren een schat aan ervaring heeft opgebouwd. ‘Creatief, inventief en vastberaden.’

Als chef heeft Berger altijd al de wil gehad om te werken met eerlijke ingrediënten met respect voor het product en passie voor de smaak. Hij deed in Frankrijk ervaring op met het maken van eigen wijn, honing en olijfolie.

In 2011 besloot Berger te vertrekken naar Vlieland. Samen met Guido Schuuring stuwde hij Het Armhuis op in de vaart der volkeren.

Reageer op dit artikel