nieuws

Mekka krijgt grootste hotel ter wereld

Hotel

Mekka krijgt een hotel met 10.000 kamers; het grootste hotel ter wereld. Dit voorjaar is gestart met de bouw van dit mega-hotel dat over twee jaar gereed moet zijn. Als het klaar is verstoot het het MGM Grand Hotel in Las Vegas van zijn troon met 6.198 kamers.

Mekka krijgt grootste hotel ter wereld

 

Het nieuwe hotel in Mekka – Abraj Kudai – krijgt een basis van tien verdiepingen. Daarop zullen maar liefst twaalf torens verrijzen, en op de top van vier daarvan zullen helikopterplatforms aanwezig zijn.

Naast 2 miljoen pelgrims, bezoeken jaarlijks 20 miljoen toeristen Mekka in Saoedi Arabië. Het nieuwe hotel biedt een deel van hen een slaapplaats.

Maar liefst vijf verdiepingen van het hotel zijn gereserveerd voor de Saoedische koninklijke familie. De Abraj Kudai kost in totaal zo’n 3,1 miljard euro. Dat komt niet uit de zakken van privébedrijven, maar het bedrag wordt volledig betaald door het Saoedische ministerie van Financiën.

 

Reageer op dit artikel