nieuws

Nederlands boekingsplatform introduceert staffelkorting

Hotel

De net gelanceerde Nederlandse boekingssite Hotel Grouper is de eerste die werkt met een staffelkorting wanneer gasten meer dan één kamer boeken. ‘Wij willen binnen een jaar hét toonaangevende platform zijn voor groepen.’

Nederlands boekingsplatform introduceert staffelkorting

Het concept is bedacht in samenspraak met enkele hotelketens, laat mede-oprichter Rik Middel weten. ‘Er was behoefte aan een systeem waarmee staffelkorting automatisch wordt doorberekend aan de gast. Op deze manier is het mogelijk om zonder offertes, toch een speciale prijs aan te bieden.’

De site ging eind maart live, intussen zijn ruim honderd hotels aangesloten en worden dagelijks zo’n 3000 kamers aangeboden. Ook wordt met zo’n 300 hotels gesproken over aansluiting op korte termijn.

10 procent commissie
Hotel Grouper hanteert een commissie van 10 procent, waarbij de grap dus is: hoe hoger de staffelkorting, hoe lager de absolute commissie per kamer. Hoe hoog die korting is, kan elk hotel zelf instellen.

‘Verder zijn er geen opstart- of verborgen kosten’, zegt Middel. ‘We kunnen, door een samenwerking met MaxMind, koppelen met vrijwel elk channelmanagementsysteem voor het automatisch inlezen van de tarieven. Voor de hotels is deelname volledig risicoloos. Een profiel aanmaken kost slechts 5 minuten.’

Zakelijke markt
De zakelijke markt, waar bijna altijd meer dan één kamer geboekt wordt, is een belangrijke doelgroep, zegt hij. Binnen een jaar wil HotelGrouper volgens Middel hét toonaangevende boekingsplatform zijn voor groepen.

HotelGrouper start met een aanbod in Nederland. ‘We hebben al belangstelling van hotels in België en Duitsland, maar dit is nu nog te vroeg. Eerst willen we voldoende marktaandeel in Nederland vergaren. Hier ligt de basis.’

Reageer op dit artikel