nieuws

Novotel breidt uit met Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Hotel

Novotel opent in het eerste kwartaal van 2016 een hypermodern hotel op een toplocatie: Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Het gloednieuwe hotel telt 314 kamers en is gelegen in het zakendistrict van Hoofddorp.

Novotel breidt uit met Novotel Amsterdam Schiphol Airport

In het nieuwe Novotel kunnen gasten genieten van de meest moderne voorzieningen, zoals ruime kamers, badkamers met walk-in regendouche, gratis wifi, individuele airconditioning en een 40-inch tv. Wie voor zaken komt, kan onder andere gebruik maken van de iMac corner en heeft de keus uit zeventien modulaire vergaderruimtes met veel daglicht. Daarnaast biedt het hotel een fitnesszaal en een Gourmet
 Bar met een internationale keuken.

Het hotel is straks een echte blikvanger in de omgeving dankzij het strakke ontwerp van architect Mulderblauw, met speciaal ontworpen mozaïektegels en een grafisch ontwerp van riet; een interpretatie van de omringende Haarlemmermeerpolder. Afhankelijk van het licht ziet het hotel er steeds weer anders uit. Binnen springt een aantal levensgrote kunstwerken uit het Rijksmuseum als print op de muren in het oog.

Planten op het dak
Novotel Amsterdam Schiphol Airport voldoet aan de hoge Accor-standaarden voor duurzaamheid. Het is ontworpen vanuit de Planet 21-gedachte; het sustainable development-programma van Accor. Zo heeft het hotel smalle, hoge ramen, waardoor weinig warmte verloren gaat, natuurlijke ventilatie, een geothermische warmtepomp en milieuvriendelijke, herbruikbare materialen. Op het dak groeien planten, wat geluiddempend werkt en de levensduur van het dak verlengt.

Reageer op dit artikel