nieuws

Tourstart Utrecht: Kamerprijs van 85 naar 225 euro

Hotel

Wie nog een hotelkamer wil bemachtigen in Utrecht ten tijde van de start van de Tour de France deze zomer moet flink zijn portemonnee trekken. Dit constateert de hotelprijzenvergelijkingssite LookingforBooking. De laatse kamers gaan weg voor zo’n 300 euro per nacht. De site noteert prijsstijgingen van normaal 85 euro tot 225 euro tijdens de tourstart. 

Tourstart Utrecht: Kamerprijs van 85 naar 225 euro

‘Het is al bijna onmogelijk te reserveren in hartje centrum op 4 juli. Bij de hotels die nog kamers aanbieden gaat het dikwijls om de laatste kamers. Die worden op dit moment voor zo’n 300 euro per nacht aangeboden’. Dit schrijft hotelprijzenvergelijkingssite LookingforBooking. De tourstart zorgt elk jaar op locatie voor volgeboekte hotels, blijkt ook uit eerder onderzoek. 

‘Ter vergelijking: een week eerder is er op zaterdag nog volop beschikbaarheid in Utrecht en omstreken tegen veel scherpere kamerprijzen’, bevindt Gerlof Bos, directeur van LookingforBooking.

Zelfs binnen een straal van 8 kilometer buiten de stad zijn vrijwel alle hotels volgeboekt. Bij hotels buiten de stad Utrecht waar men bijvoorbeeld normaal gesproken een kamer kan boeken voor €85,00 ligt het tarief op 4 juli nu zo tussen de € 99 en € 225,00 per nacht.

Eén van de hotels die compleet volgeboekt is tijdens en dankzij het Tour de France-weekend is Hotel Mitland. Michiel Prijs, Marketing & Sales van het hotel in Utrecht: ‘Mensen uit de organisatie van de Tour, de wielerploegen en de renners zelf hebben natuurlijk een overnachtingsplek nodig in de regio.’

Namen kan Prijs nog niet geven: ‘Dit wordt pas een aantal weken voor de start definitief bekend gemaakt. Tot die tijd verschuift er ook het nodige. Wij hopen natuurlijk op een paar bekende Nederlandse wielrenners of een paar toppers.’

 

Reageer op dit artikel