nieuws

Vierduizend horecalocaties op Venueplaza

Hotel

Recent is een nieuwe locatiesite live gegaan: Venueplaza.nl. Medeoprichter Mark van Pelt claimt de grootste locatiesite te hebben van heel Nederland. ‘Gratis voor horecabedrijven. En dat blijven we ook,’ zegt Van Pelt.

Vierduizend horecalocaties op Venueplaza

Mark van Pelt, telg uit een Brabantse ondernemersfamilie die onder meer ‘t Boshuys in Best runt en het Museumpark in diezelfde plaats (Hutten verzorgt de catering op deze locaties), stoorde zich aan het feit dat wanneer hij een locatie zocht in Best op de bestaande locatie-websites, hij altijd in Eindhoven of andere grotere steden terechtkwam.

‘Maar als ik wil vergaderen in Best of een high-tea wil doen, dan wil ik geen zoekresultaten voor Eindhoven’. Zo ontstond het idee voor VenuePlaza.nl. Van Pelt en zijn team maakte de selectie handmatig: zelf zoeken en invoeren. ‘We hebben geen adresssen-bestanden gekocht van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Deze zijn vaak veroudert of kloppen anderszins niet.’

Van de vierduizend locaties hebben er nu ongeveer 800 hun profielgegevens aangevuld. ‘Gratis’, zegt Van Pelt. En dat blijven we ook. ‘Horecabedrijven kunnen gratis foto’s en locatie-eigenschappen toevoegen. Alleen als meer dan driehonderd letters in de omschrijving gewenst zijn, dan betalen ze 9,95 per jaar. Ons verdienmodel zit in de hoeveelheid accounts. Daarnaast betalen bedrijven als ze opgenomen willen worden in de lijst met Toppers.’

Reageer op dit artikel