nieuws

Worldhotel Bel Air Den Haag naar Marriott

Hotel

Het Worldhotel Bel Air in Den Haag gaat met ingang van 2016 naar Marriott. Dit bevestigt het hotel tegenover Misset Horeca. Vorige week werd bekend dat ook het Manhattan Hotel in Rotterdam overgaat naar hotelketen Marriott.

Worldhotel Bel Air Den Haag naar Marriott

In Rotterdam verandert de naam op de gevel per 1 februari 2016 in Marriott Rotterdam. Hotel manager Bart van de Brug is verguld met de samenwerking. In Den Haag is de overstap op 1 januari 2016.

Manager van het Bel Air hotel in Den Haag, Stephan van der Meulen was nog niet bereikbaar voor commentaar op de overstap naar Marriott. Wel wordt de overgang bevestigt door het hotel.

Marriott Rotterdam

Het Manhattan hotel houdt dezelfde eigenaar en ook het personeelsbestand verandert niet. Wel kan Van de Brug door de franchise-overeenkomst voortaan een beroep doen op ‘slagkracht’ van de Amerikaanse sales- en marketingafdelingen. ‘De prijzen stijgen niet direct, zegt Van de Brug. ‘Het merk moet er in eerste instantie juist voor zorgen dat meer mensen de weg vinden naar het hotel.’

Bel Air Hotel

Het Bel Air Hotel telt 327 kamers en is gevestigd in de ambassadewijk van Den Haag, het Statenkwartier.Het hotel bevindt zich tegenover het Catshuis en op loopafstand van het Gemeentemuseum en het World Forum Convention Center. De kamers zijn verdeeld over 9 etages, inclusief 30 suites en een presidentiële suite, restaurant Purple, brasserie Butterfly, een bar , lounge, fitnessruimte en parkeergelegenheid voor 150 auto’s.

Reageer op dit artikel