nieuws

Btw-verhoging voorlopig van de baan

Hotel

De onderhandelingen over het nieuwe belastingplan, met daarin een btw-verhoging, zijn gestaakt. Dat melden diverse media.

Btw-verhoging voorlopig van de baan

Volgens D66-leider Alexander Pechtold liggen de partijen te ver uit elkaar en is er te weinig ruimte om banen te creëren, zo meldt de NOS. Ook wil hij een uitgebreide hervorming van het belastingstelsel. Ook partijleider Kees van der Staaij van de SGP benadrukt dat de verschillen te groot zijn.

Kritiek
De politieke partijen overlegden maandagavond bij staatssecretaris Eric Wiebes op het ministerie van Financiën. Wiebes nodigde de partijen uit om te praten over de lastenverlichting die het kabinet voor 2016 in petto heeft. Het belastingplan dat vorige week is gepresenteerd, wordt door meerdere partijen bekritiseerd. Toon Naber, voorzitter KHN liet zich in Misset Horeca al kritisch uit over de plannen voor een btw-verhoging: ‘Dit betekent een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector.’

Reageer op dit artikel