nieuws

Duits hotel heeft knop om internet uit te zetten

Hotel

Het Brenners Park Hotel van De Oetker Collection, een vijfsterrenhotel in kuuroord Baden-Baden, heeft een zilveren knop naast het bed die alle internetverbindingen uitschakelt. De knop activeert een koperen netwerk in de muren dat internetsignalen volledig blokkeert. De gasten zijn erg enthousiast: 50 procent van hen gebruikt de knop tijdens een verblijf.

Duits hotel heeft knop om internet uit te zetten
De meeste hotels investeren in een goede internetverbinding voor hun gasten.Het Duitse hotel in Baden-Baden investeert juist om het internetten onmogelijk te maken. Dat lijkt extreem, want je kan ook gewoon je toestellen uitschakelen. Maar dat gaat in tegen onze nieuwsgierige menselijke natuur. Met één knop gewoon alle internet kunnen afblokken, is veel handiger en heeft meer impact.

Koperen netwerk

‘Het is zoals een lichtschakelaar’, zegt Frank Marrenbach, managing director van het hotel in de krant Financial Times. ‘Het koperen netwerk houdt alle gsm-signalen tegen en 96 procent van alle wifi rond je kamer. Dus zelfs als je buurman nog op wifi zit, houdt ons systeem dat signaal tegen.’

‘Vergelijk het met roken. In de jaren ’50 vond iedereen dat normaal, overal en altijd. Vandaag staan we daar totaal anders tegenover. Hetzelfde doen we met constant op smartphones zitten. Dat is ook niet verstandig.’

Binnen vijf jaar de norm

Volgens Marrenbach zal dit soort systemen binnen vijf jaar de norm zijn in luxehotels. Op dit moment is er geen enkele grote keten die zover gaat als de Oetker Collection (die kleine eigenaar heeft ook luxehotels in Parijs en Cap d’Antibes), maar feit is dat de duurste hotels allemaal op zoek zijn naar manier om hun gasten ‘de ultieme ontspanning’ aan te bieden.

Een nachtje rustig slapen in de kamers die internetvrij zijn loopt  op tot 1115 euro.

Reageer op dit artikel