nieuws

Genève betaalt opnieuw de hoofdprijs voor een club sandwich

Hotel

In Genève betaalt men de hoofdprijs voor een club sandwich. In de Club Sandwich Index onthult Hotels.com jaarlijks de prijzen van maaltijden in hotels wereldwijd om het voor hotelgasten inzichtelijk te maken hoeveel zij uitgeven aan versnaperingen zoals de club sandwich.

Genève betaalt opnieuw de hoofdprijs voor een club sandwich

Genève blijkt wederom de thuishaven van de duurste club sandwiches, terwijl in Mexico City het bekende broodje voor minder dan één derde van de Zwitserse prijs over de toonbank gaat.

De ranglijst

Genève (€27,91) behield de toppositie in de ranglijst met gemiddeld de duurste club sandwich. Ook Parijs (€22,25) behoudt haar tweede plaats binnen de ranglijst, ondanks een gemiddelde prijsdaling tussen 2014 en 2015. De prijzen werden berekend aan de hand van actuele prijzen (incl. BTW) van 30 hotels in hoofdsteden of andere toeristische steden. Hierbij werd gekeken naar drie-, vier- en vijfsterrenhotels uit 28 verschillende landen.

Goedkoper

Toch zijn club sandwiches in sommige Europese steden aantrekkelijker geworden. In Rome zijn de prijzen gemiddeld met 32% gedaald, waardoor de Italiaanse stad niet meer in de top 10 duurste sandwiches staat. Ook kunnen reizigers in Finland en Spanje genieten van goedkopere club sandwiches, omdat de prijzen in Helsinki daalden met 18% en in Madrid met 20%. Nederland staat met een gemiddelde prijs van €13,87 op de zestiende plaats.

De goedkoopste club sandwich

Hoewel de gemiddelde prijzen in hotels in India stegen met 28 procent ten opzichte van 2014, is de stad nog steeds één van de meest betaalbare plekken om te genieten van een club sandwich. De Indiase stad New Delhi (€10,26) verloor haar positie als goedkoopste aanbieder van club sandwiches echter wel aan Mexico City (€8,91). In deze stad bleven de prijzen nagenoeg hetzelfde met een minieme prijsstijging van 0,08 procent, waarmee een club sandwich gemiddeld de goedkoopste ter wereld is.

Reageer op dit artikel